World Cinema Amsterdam

World Cinema Amsterdam


17 t/m 26 aug - 10 dagen feest!

 

In augustus vindt de achtste editie plaats van ons zomerfestival World Cinema Amsterdam, weer geheel gewijd aan de vele fraaie films die in Azië, Afrika en Latijns-Amerika gemaakt worden.
 

Zoals elk jaar wordt de ruggengraat gevormd door het competitieprogramma, waarin negen films strijden om de World Cinema Jury Award. Het festival, en daarmee ook de competitie, wordt geopend met Félicité, een in de Congolese hoofdstad Kinshasa  gesitueerde film van de Frans-Senegalese regisseur Alain Gomis. Ook de slotfilm is een competitietitel: Una mujer fantástica van de Chileense regisseur Sebastián Lelio, die in 2013 veel waardering oogstte met zijn film Gloria. Alle competitiefilms zijn ook in De Balie te zien.

Ook dit jaar ontbreken de vaste festivalingrediënten niet:

- Special Screenings – bijzondere films die later in het jaar in de Nederlandse bioscopen uitkomen, maar ook films die deel uitmaken van het Go Cuba!-project.
- Openluchtvoorstellingen – mooie wereldcinemafilms in de openlucht, te zien op het Marie Heinekenplein, het Vondelpark en dit jaar voor het eerst ook in de binnentuin van De Tropen Café, aan het Oosterpark. Klik hier voor het openluchtprogramma. Toegang: gratis.
- Q&A: heb je een film gezien en ben je benieuwd wat de regisseur wilde zeggen? Vraag het hem of haar zelf. Vele regisseurs, onder wie Alain Gomis, zijn te gast op het festival en dus beschikbaar voor Q&A's.
- Party's, eten en drinken – het festival is zomers en dus feestelijk. Op 19 en 26 augustus vinden er in Rialto spetterende WCA-feesten plaats – uiteraard met dj's. Gedurende het hele festival kun je ook wereldse gerechten en drankjes proeven.

Focusprogramma: Actual Africa
Elke editie zoomt het festival in op één specifiek land of één bepaalde regio. Onder de noemer Actual Africa brengt WCA dit jaar de cinema van sub-Sahara Afrika voor het voetlicht.  Met lange en korte films uit Burkina Faso, Ethiopië, Ghana, Kenia, Madagaskar, Namibië, Niger, Nigeria, Senegal, Tanzania en Zuid-Afrika.

Kaartverkoop
Donderdag 3 augustus vind je het hele programma op www.worldcinemaamsterdam.nl, dan start ook de kaartverkoop, online of via de kassa van Rialto.