talkshow-a-positive-image-of-africa

TALKSHOW: A POSITIVE IMAGE OF AFRICA?!


[2017 | 90']


Zaterdag 19 augustus, 16:30-18:00

TALKSHOW: A POSITIVE IMAGE OF AFRICA?!
Afrika is een enorm continent met meer dan een miljard mensen, en met 54 landen die onderling net zo van elkaar verschillen als bijvoorbeeld de landen in Europa. Toch is dit besef nauwelijks doorgedrongen in het Westen, waar nog altijd veel mensen weinig weten van die verschillen en bovendien denken dat het hele continent geplaagd wordt door armoe, honger en oorlog. Deze misvattingen worden nog versterkt door de manier waarop Afrika doorgaans in films wordt geportretteerd.Tijdens deze talkshow gaan we in gesprek met filmmakers uit Burkina Faso, Niger en Nederland over de oorsprong deze stereotypen en hoe deze hun werk beïnvloeden. Er is behoefte aan positieve beeldvorming, of niet?

Regisseurs Apolline Traoré (FRONTIÈRES), Rahmatou Keïta (THE WEDDING RING), Hesdy Lonwijk (BUUTVRIJ) en Caroline Kamya (IMANI) gaan hierover in gesprek, ingeleid door Jerry Afriyie. Moderator is Kiza Magendane.

De talkshow is gratis toegankelijk maar let op, er moet wel even een 0-euro kaartje gehaald worden bij de kassa van Rialto of via onderstaande button (klik op het tijdstip).
 

 


  • PREMIÈREDATUM:
  • 19 augustus 2017


meer Rialto Wereld