Black Achievement Month 2018

Black Achievement Month 2018


zondag 21 oktober


De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst.


  Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren.  Ook in Rialto: op zondag 21 oktober zijn er twee films van regisseur Sharelly Emanuelson te zien. Zij is bij de voorstellingen aanwezig – voor een Q&A en een interview. Moderator deze dag is (televisie)presentator Fadoua Alaoui.

Op het programma staan:

15u00
Welterusten papa
Emanuelson onderzoekt in deze documentaire de vader-dochterrelatie. De dynamiek binnen deze relatie, zo laat ze zien, maakt deze relatie soms moeizaam en stroef, maar uiteindelijk staat wederzijdse genegenheid toch voorop. De band die ze hebben, zal nooit verbroken worden.

17u00
Yamada
In 1977 besloten op Curaçao een jeugdrockband en een kerkkoor de creatieve krachten te bundelen. Er stond ze een duidelijk doel voor ogen: het behouden van de traditionele Papiamentu-muziekcultuur. Ze noemden zich Serenada. Nu, 41 jaar later, is Serenada nog altijd springlevend. Emanuelson stelt de groep en zijn leden aan ons voor.

En natuurlijk kun je ook iets lekkers eten deze dag. Caribbean Smile Catering serveert vanaf 17u00 de heerlijkste Caribische gerechten!

Klik op de filmtitel voor meer info en tickets.