Rialto in vogelvlucht

RIALTO IN VOGELVLUCHTAls filmtheater bestaat Rialto sinds 1982, toen de Stichting Amsterdams Filmhuis zijn intrek nam in het bioscooppand aan de Ceintuurbaan. De voorgeschiedenis van Rialto als buurtbioscoop dateert echter al vanaf 1921. Bij veel Amsterdammers leven nog warme herinneringen aan de kindermatinees van de 'Amsterdamsche Jeugdbioscoop'. Diverse ingrijpende verbouwingen, de laatste in 2006, hebben Rialto veranderd in een modern theater met drie zalen en een ruim en sfeervol filmcafé.

De premièreprogrammering van Rialto is gericht op Europese en niet-westerse artistieke filmproducties. Rialto werkt daarvoor samen met verschillende distributeurs. Daarnaast verzorgt Rialto diverse speciale programma's, zoals Rialto Podium, Rialto Klassiek en Rialto Wereld. In deze programma's gaat de filmvertoning vaak samen met een inleiding, interview en/of afterparty. Rialto is ook initiatiefnemer en organisator van het jaarlijkse zomerfestival World Cinema Amsterdam.

Het Rialto Café is geopend vanaf een half uur voor aanvang van de eerste voorstelling tot een uur na afloop van de laatste avondvoorstelling. In het ruime en sfeervolle café kunt u genieten van onze uitstekende koffie, diverse verrukkelijke taarten, een van onze (speciaal)bieren of een mooi glas wijn. Ook kunt u gebruikmaken van onze WiFi-aansluiting.

Governance

GOVERNANCE- Rialto wordt bestuurd door Stichting Amsterdams Filmhuis.
- De stichting heeft een ANBI status.
- Beloningsbeleid: Het bestuur is onbezoldigd.

De Stichting past sinds 2009 de Code Cultural Governance toe aan de hand van het bestuur-model. In de bestuurssamenstelling wordt steeds gestreefd naar evenwichtigheid in specifieke kennis en ervaring en er wordt gezocht naar diversiteit in (professionele en culturele) achtergrond en kennis van de bestuursleden. Het bestuur bestaat uit de volgende zes leden:

De heer C. de Graaff, voorzitter
De heer P. van der Linden, penningmeester
Mevrouw M. Ouaouirst, secretaris
Mevrouw M.E. Slot, lid
Mevrouw L. Timmermans, lid
De heer H. Wagenaar, lid

Directeur: De heer R. Walravens

Bedrijfsinformatie
Stichting Amsterdams heeft het fiscaal nummer 53.70.292
Verdere relevante bedrijfsinformatie vindt u in de volgende bijgesloten PDF bestanden:

Bestuursverslag 2017

Jaarrekening 2017