PRIVACYVERKLARING



 20 mei 2018 
 
 
Stichting Amsterdams Filmhuis Rialto en Stichting World Cinema Amsterdam, beiden gevestigd aan Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam, zijn verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.  
 
Contactgegevens: 
 
Ceintuurbaan 338 1072 GN  Amsterdam  020 6623488 http://www.rialtofilm.nl   
 
Dirk de Bruin is de Functionaris Gegevensbescherming van Stichting Amsterdams Filmhuis. Hij/zij is te bereiken via dirk@rialtofilm.nl 
 
1. Persoonsgegevens die wij verwerken 
 
Stichting Amsterdams Filmhuis en Stichting World Cinema Amsterdam ( ‘de stichtingen) verwerken uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken: 

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website 
 
2. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken 
 
Onze website(s) en/of dienst hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via dirk@rialtofilm.nl, dan verwijderen wij deze informatie. 
 
3. Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken 
 
De stichtingen verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken 
 
4. Geautomatiseerde besluitvorming 
 
De stichtingen nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Stichting Amsterdams Filmhuis) tussen zit. Informatie over  onze computerprogramma's of –systemenzijn op te vragen bij Functionaris Gegevensbescherming. 
 
5. Hoe lang we persoonsgegevens bewaren 
 
Stichting Amsterdams Filmhuis bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. De bewaartermijn zijn op te vragen bij de Functionaris Gegevensbescherming. 
 
6. Delen van persoonsgegevens met derden 
 
De stichtingen verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. 
 
7. Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken 
 
Stichting Amsterdams Filmhuis gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat.. 
 
8. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen 
 
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Stichting Amsterdams Filmhuis en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar dirk@rialtofilm.nl.  De stichtingen willen u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.  
 
9. Hoe wij persoonsgegevens beveiligen 
 
De stichtingen nemen de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via dirk@rialtofilm.nl