welterusten-papa---black-achievement-month

Welterusten Papa - Black Achievement Month


[Sharelly Emanuelson | Curaçao | 2018 | 60' | Papiamentu, Nederlands gesproken | Engels ondertiteld ]


De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt in de maand oktober plaats in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Wie beide Rialto-programma's wilt zien, is voordeliger uit met een double bill-ticket. Je betaalt dan voor de twee programma's samen €16. Klik hier.

Welterusten Papa
Regisseur Sharelly Emanuelson onderzoekt de dynamiek en invloeden binnen verschillende vader-dochterrelaties. Het toont ons een alternatief verhaal over de aanwezigheid van vaders in het leven van hun dochters, waarbij stereotypen over mannelijkheid en vaderschap ter discussie worden gesteld. Zo is er de gescheiden vader die zijn dochter alleen in het weekend ziet. Of de gepensioneerde vader die zich voorheen zo volledig op zijn werk richtte dat er nauwelijks aandacht was voor de kinderen, maar die nu, op hoge leeftijd, zich inzet voor de opvoeding van zijn jongste dochter. Ongeacht de leeftijdskloof, het beroep of de leefsituatie, de liefde die deze vaders en dochters voor elkaar hebben en de band die ze delen, is overduidelijk aanwezig.

Producent Sawita Chotkan heeft de film aan haar vader opgedragen die stierf toen ze nog maar 16 was. Herinneringen brengen haar vader weer dichterbij, die nog steeds aanwezig is als een kompas dat haar begeleidt bij de keuzes van het leven.

Na afloop van de film is er een gesprek met Sharelly Emanuelson o.l.v. Fadoua Alaoui.


  • PREMIÈREDATUM:
  • 21 oktober 2018


meer Rialto Wereld