yamada---black-achievement-month

Yamada - Black Achievement Month


[Sharelly Emanuelson | Curaçao | 2018 | 85' | Papiamentu gesproken | Engels ondertiteld ]


De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt in de maand oktober plaats in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Wie beide Rialto-programma's wilt zien, is voordeliger uit met een double bill-ticket. Je betaalt dan voor de twee programma's samen €16. Klik hier.

Yamada
In 1977 vond een onverwacht muzikaal huwelijk plaats tussen een plaatselijke jeugdrockband en een kerkkoor op Curaçao met als 'huwelijksbelofte' de traditionele Papiamentu-liederen te behouden: de band Serenada werd gevormd. Veertig jaar later houdt de band, nu onder leiding van Harry Moen, zich nog altijd aan deze belofte. De documentaire onthult de persoonlijke en collectieve motieven voor het behouden van cultureel erfgoed.
In de loop der jaren heeft de groep de grenzen van de lokale muziek verkend, geëxperimenteerd met stemharmonisatie, ritmes en muziekstijlen, maar bleef altijd gefocust op het behoud van het kleurrijke muzikale erfgoed van het eiland Curaçao.

De documentaire volgt de groep tijdens het opnemen van hun nieuwe dvd en laat zien hoe langdurige focus en toewijding, vriendschap, onvoorwaardelijke loyaliteit en discipline belangrijke elementen zijn die bijdragen aan het lange bestaan van de groep.

De film wordt ingeleid door regisseur Sharelly Emanuelson.


  • PREMIÈREDATUM:
  • 21 oktober 2018


meer Rialto Wereld