de-nederlandse-filmnacht-broers

De Nederlandse Filmnacht: Broers


[Bram Schouw | Nederland | 2017 | 100' | Nederlands gesproken ]


Vorig jaar vond eind april de Eerste Nederlandse Filmnacht plaats. Op verschillende plaatsen in het land werd de Nederlandse artistieke film voor het voetlicht gebracht met de première van een nieuwe Nederlandse arthousefilm en een randprogramma dat geheel in het teken stond van de Nederlandse cinema. 

Op 26 mei vindt de tweede Filmnacht plaats - ditmaal ook in Rialto met de première van het drama Broers van Bram Schouw. En het wordt een super feestelijke avond met acteur Jonas Smulders, chansons, wijn en hapjes, expo in het entresol en deuntjes à la Française tot na middernacht.

Rode loper première met bubbels vanaf 20:30
Om de première van de debuutfilm van Bram Schouw Broers te vieren organiseert Rialto samen met de Nederlandse Filmnacht en LA RIOT een avondvullend programma. Met als hoogtepunt van de avond de film Broers en een Q&A met hoofdrolspeler Jonas Smulders. Natuurlijk gaat de rode loper uit en zijn er bubbels voor de bezoekers bij aanvang.

Expo
Op het entresol wordt een expositieruimte ingericht waar o.a. werk van tekenaar Tharim Cornelisse en Lucky Versloot te zien zal zijn. Zijn tekeningen zijn geïnspireerd door het hoofdthema uit de film Broers.

Muziek
Bij aanvang van de film en na afloop is het feest in Rialto. Zet je dansbaret op om een gat in de nacht te dansen op vrolijke Franse (en andere) deuntjes van de DJ. 


Broers
In 2012 werkten regisseur Bram Schouw en scenarist Marcel Roijaards voor het eerst samen voor de korte film Sevilla, een film die hen een Gouden Kalf bij het Nederlands Filmfestival opleverde. Hun tweede gezamenlijke project, Broers, is voor beiden hun speelfilmdebuut. De film komt voort uit het samenwerkingsproject De Oversteek, waarin het Filmfonds, NPO-fonds, CoBO, VPRO en NTR nieuw filmtalent stimuleren in het realiseren van een artistieke speelfilm.

Op een dag besluit Alexander te vertrekken naar Frankrijk. Zijn jongere broer Lucas sluit zich bij hem aan, precies zoals hij eigenlijk zijn hele leven al zijn charismatische broer in alles heeft gevolgd. Eenmaal op weg beseft Lucas dat het tijd is geworden zijn eigen weg te gaan; een inzicht dat verstrekkende consequenties zal hebben.


  • PREMIÈREDATUM:
  • 26 mei 2017


meer Rialto Podium